Υμηττός

Νέα - Εκδηλώσεις

Εξαιρετική επιτυχία της ορεινής πεζοπορίας στα ίχνη της Σφηττίας Οδού.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου η ορεινή πεζοπορία με τίτλο ” Στα ίχνη της Σφηττίας Οδού – από τη ρεματιά της Ντούκας στην χαράδρα του Γυρισμού Τερψιθέας”.

Ο καλός καιρός συνέβαλε στην μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση. Κορωπιώτες κάθε ηλικίας αλλά και φίλοι και επισκέπτες από άλλους Δήμους – όπως ομάδα μελών από Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού (ΕΔΝΥ)  –  πήραν μέρος στην πεζοπορία. Οι συμμετέχοντες ακολουθώντας το, πρόσφατα συντηρημένο, μονοπάτι της Σφηττίας Οδού,  ανέβηκαν τη ρεματιά της Ντούκας μέχρι το διάσελο του Σταύρου και στη συνέχεια κατέβηκαν μέσα στη χαράδρα της Πουρναρής ή του Γυρισμού μέχρι το εντυπωσιακό σπηλαιοβάραθρο της Θρακιάς Σταύρου.

Σε σύντομες στάσεις στο πηγάδι της Ντούκας , στο διάσελο Σταυρού, στο σπήλαιο του Νταβέλη και το σπηλαιοβάραθρο της Θρακιάς έγιναν ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες από τους  κ. Λέκκα καθηγητή Γεωλογίας, Γιάννη Πρόφη συγγραφέα – λαογράφο, τον Δημήτρη Κιουση Δασοπόνο, Θάνο Ξανθόπουλο σπηλαιολόγο και Σπύρο Κίνια αρχιτέκτονα επικεφαλής ΕΔΝΥ. Στην αρχή της πορείας η συμπολίτισσα Ζ. Δεληκούρα επέδειξε στους συμμετέχοντες τον τρόπο προετοιμασίας για ορεινή πεζοπορία.

Όσοι συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής και να απολαύσουν τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 + fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.