Υμηττός

Νέα - Εκδηλώσεις

Σάββατο 6 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος «Πετώντας πάνω από τις εκβολές του Ερασίνου και το ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας

Το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση «Πετώντας πάνω από τις εκβολές του Ερασίνου και το ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας» που διοργανώθηκε από τη Συνεργασία για το Περιβάλλον του Κορωπίου «Γνωρίζω και Φροντίζω τον τόπο μου».

P1020599

Μέλη και φίλοι της Συνεργασίας, με λεωφορείο του Δήμου και ιδιόκτητα αυτοκίνητα  επισκέφθηκαν διάφορα τμήματα της διαδρομής του ποταμού Ερασίνου στην Παναγία τη Βαραμπέσσα (12ος αιώνας), στις κοιλαδογεννείς πηγές του κοντά στο Πύργο της Βραυρώνας, στον Αρχαιολογικό χώρο της Βραυρωνίας Αρτέμιδος που διαρρέεται από τον ποταμό και τέλος στον υγρότοπο που σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού στον όρμο της Βραυρώνας.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τις σύντομες και κατατοπιστικές ομιλίες των κ.κ.

Μιχάλη Διακάκη, Δρ Γεωλόγου με θέμα ο Ερασίνος ποταμός,

DSC08938

Μαρίας Στάθη, Αρχαιολόγου – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής με θέμα το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας

Αλεξάνδρας Ζαμπετάκη-Λέκκα Δρ Γεωλόγου, Ομότ. Καθηγ. Μικροπαλαιοντολογίας – Στρωματογραφίας Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα η Εξέλιξη του περιβάλλοντος της περιοχής της Βραυρώνας από το 3000 π.Χ. μέχρι σήμερα και η χρονολόγηση της καταστροφής του ιερού της Αρτέμιδος. Η γεωλογία της περιοχής αποκαλύπτει.

Δημήτρη Κιούση, Δασοπόνου με θέμα ο Υγρότοπος της Βραυρώνας και η συμβολή του στην διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Σύντομα οι περιλήψεις των εισηγήσεων της εκδήλωσης στο αξιοθέατο Ερασίνος Ποταμός.

Όλοι όσοι συμμετείχαν απόλαυσαν τις ομιλίες και ενθουσιάστηκαν με την εκδήλωση.

DSC03071

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.