Υμηττός

Νέα - Εκδηλώσεις

Κυριακή 17 Μαϊου, 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Υμηττού «Στα χνάρια του Προοψίου Απόλλωνα και Ομβρίου Διός».

Την Κυριακή 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Υμηττού «Στα χνάρια του Προοψίου Απόλλωνα και Ομβρίου Διός».  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Συνεργασία για το Περιβάλλον  Κορωπίου «Γνωρίζω και Φροντίζω το Τόπο μου» υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας και την υποστήριξη του ΣΠΑΥ.

Στόχοι των διοργανωτών ήταν η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους  του Υμηττού.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ορεινό αγώνα δρόμου με διαδρομή 11,6 χιλιομέτρων γύρω από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία και λαϊκό – παιδικό αγώνα δρόμου με διαδρομή 4.2 χιλιομέτρων σε ανώμαλο έδαφος. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων ήταν το αθλητικό κέντρο San Siro.

ΥΜΗΤΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 008

Η συμμετοχή των αθλητών υπήρξε μεγάλη ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών. Όπως πολλοί από τους αθλητές και επισκέπτες δήλωσαν, μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο αγώνας ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία την οποίαν απόλαυσαν ιδιαίτερα.

Παράγοντες που συνέβαλαν στην πολύπλευρη επιτυχία της διοργάνωσης ήταν :

α. Η εντυπωσιακή ομορφιά της διαδρομής πάνω σε παραδοσιακά μονοπάτια, σε δασικούς δρόμους και μέσα από περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον Υμηττό.

β. Οι άρτιες εγκαταστάσεις και το ευχάριστο περιβάλλον του αθλητικού κέντρου San Siro που εξασφάλισαν γρήγορη και ευχάριστη εξυπηρέτηση σε αθλητές, συνοδούς ή επισκέπτες.

γ. Οι πολυπληθείς ομάδες εθελοντών διαφόρων ειδικοτήτων όπως γιατροί, διασώστες, πολιτικής προστασίας, ραδιοερασιτέχνες που εξασφάλισαν υψηλού επιπέδου ασφάλεια καθώς και υγειονομική και διασωστική κάλυψη στους αθλητές.

ΥΜΗΤΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 020

δ. Η πληρέστατη τροφοδοσία των αθλητών με ισοτονικά, φρούτα, γλυκά, νερό κλπ.

ε. Η καταλληλότητα του καιρού  – αραιή νέφωση – και τέλος

 στ. Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, απονεμήθηκαν μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές κάθε μιας από τις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών του ορεινού αγώνα δρόμου και στους τρεις νικητές άνδρες και γυναίκες του λαϊκού – παιδικού.

ΥΜΗΤΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 023

Όλοι οι εθελοντές τιμήθηκαν με μετάλλια και αθλητικές φανέλες. Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν επίσης σε αθλητικές προσωπικότητες της περιοχής.

ΥΜΗΤΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 026 (1)

Ο πρόεδρος και η οργανωτική επιτροπή εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλους του αθλητές για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, στους εθελοντές για την προσφορά των υπηρεσιών και στους υποστηρικτές για την προσφορά τους στην κάλυψη των δαπανών της διοργάνωσης.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ1ος ΟΡΕΙΝΟΣ

Γενική εκτίμηση ήταν ότι η εκδήλωση υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής και ότι θα καθιερωθεί ως σημαντικό ετήσιο αθλητικό γεγονός της περιοχής.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους εθελοντές και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης αλλά και για τους νικητές των αγώνων καθώς και τις βραβεύσεις δίνονται στο επίσημο δελτίο τύπου του δήμου Κρωπίας στη διεύθυνση:

http://koropi.gr/default.aspx?pid=227&NewsCatId=7&parentid=227&newsid=1769

afisa final recropped

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.