Υμηττός

Νέα - Εκδηλώσεις

Κυριακή 26 Απριλίου – Let’ s Do it 2015

LET’S DO IT 2015.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Δήμος Κρωπίας, το ΝΠΔΔ του δήμου «Σφηττός», εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι πήραν μέρος, στην ετήσια δράση του Let’s Do it  Greece, με καθαρισμούς σε διάφορες περιοχές μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου.

Το Let’s Do It Greece είναι μέλος μιας πανευρωπαϊκής κίνησης που στοχεύει στην ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων πολιτών για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό χώρων αλλά και για την αντιμετώπιση της παράνομης ρίψης αποβλήτων.

Εφέτος, για πρώτη φορά, πήρε μέρος στη δράση του Let’s Do it και η νεοϊδρυθείσα «Συνεργασία για το Περιβάλλον του Κορωπίου». Βασικός άξονας του προγράμματος δράσης της Συνεργασίας “Γνωρίζω και Φροντίζω τον τόπο μου” είναι η οργάνωση αλλά και η στήριξη εθελοντικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην προστασία ή βελτίωση του περιβάλλοντος και της πόλης.

Η «Συνεργασία για το Περιβάλλον του Κορωπίου» οργάνωσε καθαρισμούς το Σάββατο 18 Απριλίου και συμμετείχε στη κεντρική ενέργεια του δήμου την Κυριακή 26 Απριλίου.

Το Σάββατο 18 Απριλίου, με τη καθοριστική βοήθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, έγινε αποκομιδή οικιακών μπάζων από την είσοδο της δοκιμαστικής σήραγγας της Ντούκας καθώς και αποκομιδή παλαιάς βιτρίνας καταστήματος και ελαστικών φορτηγών αυτοκινήτων από την ίδια περιοχή.

1. LET' S DO IT 2015 007

Πραγματοποιήθηκαν επίσης καθαρισμοί δυτικά του Λόφου του Κάστρου του Χριστού στον αγροτικό δρόμο που συνδέει το Πηγάδι του Κουβαρά με τις Λάκιζες.

3. LET' S DO IT 2015 015

Η κεντρική ενέργεια του δήμου, στη φετινή δράση Let’s Do it την Κυριακή 26 Απριλίου, αφορούσε στον καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου του Νυμφαίου στην περιοχή Μελίσσια Μπουρμπουτσάνας στα βορειοδυτικά του Δήμου Κρωπίας. Ο καθαρισμός του χώρου από μπάζα (πλακάκια, τσιμέντα, κλπ.) ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες υπό την εποπτεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής. Ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου με τη μεταφορά μέρους των αποβλήτων με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

DSC03025

Με την ευκαιρία του καθαρισμού, ο Σπύρος Λέκκας ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας ΕΚΠΑ εξήγησε στους συμμετέχοντες τον τρόπο δημιουργίας του σπηλαίου. Στον καθαρισμό συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Συνεργασίας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Ροταριανός Όμιλος Κορωπίου και πολλοί πολίτες.

2. ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΟΙΞΗΣ 004

Την ίδια ημέρα, Κυριακή 26 Απριλίου, εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν καθαρισμούς σε Καρελλά, Κίτσι, Αγία Μαρίνα, Άγιο Δημήτρη και άλλες περιοχές του δήμου. Σε όλες τις πρωτοβουλίες αυτές η συμμετοχή των κατοίκων ήταν εντυπωσιακή. Ιδιαίτερη μνεία, και ευχαριστίες, οφείλονται στον προϊστάμενο και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Αμαξοστασίου που για ακόμη μια χρόνια στήριξαν όλες της πρωτοβουλίες των φορέων της πόλης στη δράση του Let’s Do it.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.