Υμηττός

Νέα - Εκδηλώσεις

Κυριακή 26 Απριλίου – Γιορτή της Άνοιξης Υμηττού

Ο Γιάννης Πρόφης γράφει

Μια πρωτότυπη Γιορτή Άνοιξης με πολλές εκπλήξεις  διοργάνωσε η Συνεργασία για το Περιβάλλον του Κορωπίου, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Σφηττός του Δήμου, την Κυριακή το μεσημέρι (26-4-15). Τόπος της εκδήλωσης ήταν η περιοχή Αγίου Ανδρέα Μπουρμπουτσάνας, που στα δυτικά έχει φόντο τις αλλεπάλληλες κομψές κορυφογραμμές του   Υμηττού. Πολλοί ήσαν οι δημότες  που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και απόλαυσαν την άνοιξη στην ύπαιθρο, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και λαμπρό ήλιο. Ιδιαίτερα χάρηκαν τα παιδιά, που έπαιζαν ανέμελα στα γεμάτα αγριολούλουδα χωράφια.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική χορευτικών δημοτικών τραγουδιών και σύντομες ομιλίες σχετικά με τα αγριολούλουδα του Υμηττού (ομιλήτρια η κα Φλερ Παυλίδη), απαγγελίες ποιημάτων με θέμα την Άνοιξη (από την ηθοποιό Τατιάνα Παπαμόσχου) και ομιλία για τον παραδοσιακό μεσογείτικο εορτασμό της Πρωτομαγιάς (από τον Γιάννη Πρόφη).

Όμως το κλου της ημέρας ήταν τα τέσσερα γαϊδουράκια που έφεραν στο χώρο από το παρακείμενο αγρόκτημα της Κόντρα Λέπουρη η Τατιάνα Παπαμόσχου και ο Δημήτρης Στουπάκης, τα οποία τράβηξαν την προσοχή μικρών και μεγάλων, που δε χόρταιναν να τα κοιτάζουν και να τα χαϊδεύουν. Μετά τις ομιλίες οι δημότες γευμάτισαν υπαίθρια, παρέες – παρέες, κάτω από ομπρέλες ή και τις ελιές, καθισμένοι σε καρεκλάκια που είχαν μαζί τους. Στο τέλος πολλοί ήσαν αυτοί που χόρεψαν, ενώ εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία και την πρωτοτυπία αυτής της διοργάνωσης.

5. ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΟΙΞΗΣ 020 (1)

Παρόντες ήσαν ο Δήμαρχος Κορωπίου και η σύζυγός του, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός Αδαμαντία Μάλλιου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Ντούνης, Νίκος Γιαννάκος Φάνης Μιχαιρίνας, Ελένη Αδάμ, Σταμάτης Ντούνης, Κώστας Κιούσης, τα μέλη της Συνεργασίας Νίκος Παυλίδης, Τάκης Πρόφης, Θανάσης Πουλάκης, Γωγώ Σταθάκη και εκπρόσωποι Συλλόγων και πολλοί άλλοι δημότες.

9. ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΟΙΞΗΣ 017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.